Usein kysytyt kysymykset

Tervetuloa Solatuben UKK-sivulle! Löydät nopeasti vastauksia kysymyksiisi napsauttamalla aihetta sivuvalikosta tai kirjoittamalla kysymyksen alla olevaan hakukenttään. Jos et vieläkään löydä etsimääsi, lähetä meille kysymyksesi suoraan ottamalla meihin yhteyttä.

 

Show Filters
Näytä kaikki
  • Yleistä

  • Asennus

  • Suorituskyky

  • Kestävyys & Huolto

  • Vaihtoehto ja lisävarusteita

  • Sovellukset

+

Onko Solatube päivänvalo teknologia huoltovapaa?

Solatube® Daylighting Järjestelmä sisältää passiivisen päivänvalotekniikan, joka ei ole riippuvainen liikkuvista osista, joten se on käytännössä huoltovapaa. Kaikissa kokoonpanoissa (kuvut, lamellit, putket, diffuuserit) on tiivisteet, jotka estävät pölyn ja lian tunkeutumisen järjestelmään. Lisäksi kupu ja pinta on suunniteltu estämään roskien kerääntymisen. Toisin kuin perinteiset kattoikkunat, jotka vaativat säännöllistä puhdistusta ja tarkastusta, Solatube Daylighting System ei vaadi jatkuvaa huoltoa.

 

 

+

Onko vuotojen kanssa ongelmia?

Solatube® Daylighting System sisältää useita asennettavia saumattomia vaihtoehtoja, reunakiinnityssuojia ja kattotarvikkeita, jotka yhdessä kuvun ja tiivisteiden kanssa tarjoavat tiiviin järjestelmän.

Katso lisätietoja päivänvalotuotteemme tuotevalintaoppaiden-valikosta.

 

 

+

Kestääkö Solatube Daylighting järjestelmä erittäin kovaa sadetta?

Kestääkö Solatube Daylighting järjestelmä erittäin kovaa sadetta?

Kyllä, kaikki Solatube®-Daylighting järjestelmät on suunniteltu ominaisuuksilla, jotka estävät veden pääsyn järjestelmään. Itse kupujen pyöreä muoto estää veden kerääntymisen pinnalle.

Myös saumaton yksiosainen muotoilu mahdollistaa veden valumisen luonnollisesti päivänvalojärjestelmän ohi. Tämän seurauksena järjestelmässä ei ole heikkoja kohtia mistä vesi pääsisi sisään järjestelmään.

+

Kuinka kestävä Solatube Daylighting järjestelmä on?

Solatube®-tuotteet on valmistettu korkealaatuisimmista materiaaleista, joten ne ovat suunniteltu kestämään. Kaikilla Solatube Daylighting järjestelmän komponenteilla (ei koske sähkökomponentteja) on 10 vuoden takuu. Lukuisat Solatube-tuotteet ovat olleet käytössä yli 20 vuotta.

Meillä on erityisiä tuotekokoonpanoja, jotka täyttävät High Velocity Hurricane Zone -vaatimukset ja OSHA:n putoamissuojastandardit, sekä sotilaallisen terrorismin vastaiset räjähdysvaatimukset. Napsauta tästä nähdäksesi vaatimustenmukaisuusraporttimme tiettyjä testistandardeja varten.

 

+

Voiko Solatube Daylighting järjestelmän “sulkea”?

Kyllä, Solatube® päivänvalo himmennin (Daylight Dimmer) säätää huoneeseen tulevan luonnonvalon määrää. Patentoitua perhoslevyä ja kätevää seinään kiinnitettävää kytkintä hyödyntäen sen avulla käyttäjä voi säätää valotason yksinkertaisesti ja helposti 100 % – 2 % valon saannin välissä. Se on suunniteltu sekä asuin- että kaupallisiin sovelluksiin ja se sopii täydellisesti makuuhuoneisiin, olohuoneisiin, toimistoihin, luokkahuoneisiin, sekä kokoustiloihin. Päivänvalo Himmennin -on saatavilla Solatube 160 DS ja 290 DS päivänvalo järjestelmiin. Solatube Smart LED™ järjestelmä, sekä Solatube SolaMaster® 330 DS ja 750 DS malleihin. Päivänvalo himmennin (Daylight Dimmer) voidaan myös integroida yleisvalaistuksen ohjausjärjestelmään.

Saat lisätietoja klikkaamalla tästä Daylight Dimmer Integration Guide -oppaasta.

 

+

Millaiselle kattomallille Solatube Daylighting järjestelmä voidaan asentaa?

Solatube® Daylighting järjestelmä voidaan asentaa käytännössä millaiselle katon mallille tahansa. Katso lisätietoja kotitalouksille ja yrityksille tarkoitetuista tuotevalintaoppaistamme.

 

+

Mikä on Solatube Daylighting järjestelmien arvio valon peittoalueesta?

Asuinkäyttöön:

Valon peittoalue vaihtelee Solatube® päivänvalo järjestelmä -malleissamme. Muista, että eri kohteisiin tarvitaan erilaisia valon tasoja. Tästä johtuen valon peittoalueet näkyvät arvioidusti alla olevan mukaan.

Solatube  160 DS (250 mm) 3×3 m
Solatube  290 DS (350 mm) 4×4 m
Solatube  750 DS (530 mm)  5×5 m
Nämä lasketut valoalueet perustuvat noin 1,8 m putken pituuteen ja 2,4 m välikaton korkeuteen, kuvun ollessa suorassa auringonvalossa.

Valon teho vaihtelee auringon voimakkuuden mukaan. Luonnollista päivänvaloa on esimerkiksi keskipäivällä enemmän kuin aikaisin aamulla tai illalla. Valoteho voi myös heiketä, kun putken pituus kasvaa suositeltujen pituuksien yli.

Yrityksille:

Ota yhteyttä meihin, sillä eri valaistus alueet vaihtelevat suuresti katon korkeuden ja pinnan heijastavuuden mukaan. Yrityksemme asiantuntijat tuntevat hyvin erilaiset Solatube-ratkaisut ja valolaskelmat, niin uusiin rakennusprojekteihin kuin saneerauskohteisiin.

 

 

+

Mihin Solatube Daylighting järjestelmä voidaan asentaa?

Parempi kysymys on, mihin niitä ei voi asentaa? Solatube® Daylighting järjestelmiä on asennettu lähes kaikenlaisiin asuin- ja kaupallisiin tiloihin. Katso esimerkkejä koti- ja yritystiloista.

 

+

Toimiiko Solatube Daylighting järjestelmä kylmässä ilmastossa ja pohjoisilla leveysasteilla?

Tuotteissamme on kupuoptiikka, joka auttaa keräämään matalakulmaista auringonvaloa, mikä on erittäin tärkeää pohjoisilla leveysasteilla. Tämän seurauksena Solatube® Daylighting järjestelmä on toiminut menestyksekkäästi kylmällä säällä, kuten Pohjois-Yhdysvalloissa, Kanadassa, Pohjois-Euroopassa yli 20 vuoden ajan ja Ruotsissa 10 vuoden ajan.

 

+

Mitä on kausiluonteisuus ja miksi se on tärkeää?

Putkimaisen päivänvalaisimen kyky siepata matalakulmaista talvivaloa eroaa sen kyvystä siepata korkeakulmaista kesävaloa. Valon määrän suhde kesällä ja talvella voi olla osoitus tuotteen tehokkuudesta tuottaa (tai ei tuottaa) paljon valoa vuoden aikana. Solatube®-päivävalojärjestelmät vangitsevat runsaasti päivänvaloa vuodenajasta (tai ilmasto-olosuhteista riippumatta), mikä takaa tasaisen ja luotettavan sisävalaistuksen ulko-olosuhteiden vaihteluista tai vuodenaikojen vaihteluista huolimatta.